MakerDAO-prijs kaatst terug terwijl DAI zijn koppeling vasthoudt en investeerders zoeken naar stablecoin-beveiliging

MakerDAO-prijs kaatst terug terwijl DAI zijn koppeling vasthoudt en investeerders zoeken naar stablecoin-beveiliging
Het zijn een paar zware weken geweest voor de cryptocurrency-markt. De prijs van Bitcoin (BTC) komt lang niet in de buurt van de prijsschattingen van de meeste analisten, meerdere stablecoins verloren hun koppeling en de ondergang van een van de beste gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms leidde tot een gebeurtenis die ertoe leidde dat $ 900 miljard verdween uit de totale cryptomarktkapitalisatie.

Te midden van de wijdverbreide fall-out slaagde MakerDAO (MKR) erin om crisis om te zetten in kansen en de ineenstorting van TerraUSD (UST) heeft hernieuwde aandacht getrokken voor DAI, de langstlopende gedecentraliseerde stablecoin.

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView laten zien dat naarmate de ineenstorting van de Terra (LUNA)-prijs versnelde van 9 mei tot 12 mei, MKR 66,2% klom van een dieptepunt van $ 952 op 12 mei tot de huidige waarde van $ 1.587.
MKR/USDT 1-daagse grafiek. Bron: TradingView
Drie mogelijke redenen voor de omkering van het momentum van de MKR zijn: DAI handhaaft zijn koppeling tijdens de recente onrust op de markt, het gebruik van een MakerDAO-kluis om supply chain-zendingen te financieren en de toevoeging van ingezette Ether (ETH) als een vorm van onderpand om DAI te laten draaien.

DAI houdt stand tijdens sterke marktturbulentie

Een van de belangrijkste factoren die beleggers meer vertrouwen geven in het MakerDAO-ecosysteem, is het feit dat DAI zijn dollarkoppeling vasthield tijdens een wankele markt waarin een handvol van de meest populaire stablecoins hun koppelingen verloren.


De afgelopen dagen is de vraag naar DAI met 25% gedaald, maar dankzij de Peg Stability Modules is de koppeling nog steeds ijzersterk.

Het stapelen van de DAI-vraag in de PSM's tijdens de bullmarkt geeft DAI-houders gemoedsrust, zelfs tijdens de zwaarste weken. pic.twitter.com/XGEYndBP05
— hexonaut.eth @ Permissionless (@hexonaut) 12 mei 2022Tijdens het hoogtepunt van de volatiliteit schommelde de prijs van DAI van een dieptepunt van $ 0,9961 op 11 mei naar een hoogtepunt van $ 1,0046 op 12 mei en is momenteel geprijsd op $ 0,9994.

DAI houdt stand ondanks een afname van het aanbod van meer dan 2,2 miljard DAI heeft beleggers mogelijk meer vertrouwen gegeven, vooral nadat Tether (USDT) kortstondig een dieptepunt van $ 0,9704 zag bereiken.

Acceptatie in de echte wereld gaat door

Een andere factor die MKR een boost geeft, is de groeiende acceptatie in de echte wereld. Onlangs werd de MakerDAO-kluis gebruikt om een ​​verzending van Australisch rundvlees te financieren en er worden aanvullende "use cases" gepland.


Een Maker Vault werd gebruikt om een ​​zending Australisch rundvlees van Brisbane naar Hong Kong te financieren.

Bovendien wordt de hele operatie momenteel gevolgd met @Mastercard Provenance, een blockchain-traceerbaarheidsoplossing.

Zo kon het


— Maker (@MakerDAO) 10 mei 2022Op 9 mei werd een MakerDAO-kluis gebruikt in combinatie met het gedecentraliseerde activafinancieringsprotocol Centrifuge, zodat ConsolFreight, leverancier van handelsfinanciering, DAI kon aanmaken die werd gebruikt om de transactie te financieren.

Een non-fungible token (NFT) die de verzend- en factuurgegevens bevatte, werd tijdens het proces ook geslagen voor trackingdoeleinden en om de transactie bij te houden. De zending wordt ook gevolgd met Provenance, de blockchain-traceerbaarheidsoplossing van Mastercard.

Deze transactie hielp om één toepassing van slimme contracten en stablecoins in de supply chain-industrie te demonstreren.

Ingelegde Ether als onderpand

Een andere factor die het momentum voor MakerDAO opbouwt, is de toevoeging van ondersteuning voor uitgezette Ether als een vorm van onderpand op het protocol.

sETH2 stelt degenen die deelnemen aan staking op de Ethereum BNB Chain in staat om toegang te krijgen tot fondsen die anders voor een onbekende hoeveelheid tijd zouden worden opgesloten en ze kunnen gebruiken om een ​​opbrengst te verdienen in DeFi.

De ineenstorting van UST, de domino-effecten en de toevoeging van Ether als onderpand positioneert MakerDAO als het best gerangschikte DeFi-protocol op basis van totale waarde vergrendeld (TVL), volgens gegevens van Defi Llama.
Top-5 protocollen op totale waarde vergrendeld. Bron: Defi Llama
MakerDAO claimt dat de eerste plaats komt nadat Curve, een ander populair stablecoin-liquiditeitsprotocol, zijn TVL zag dalen van $ 19,32 miljard op 5 mei naar $ 8,71 miljard op 16 mei.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging houdt risico's in, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.