Maker (MKR) stijgt na ineenstorting van TerraUSD (UST), Boon voor DAI

Maker (MKR) stijgt na ineenstorting van TerraUSD (UST), Boon voor DAI
Maker (MKR) is de afgelopen week met bijna 50% in waarde gestegen, na de ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST).

gesponsord


gesponsord


Als het governance-token op het MakerDAO-ecosysteem, vertegenwoordigt de heropleving van MKR een zegen voor de gedecentraliseerde DAI-stablecoin van de DAO. De oorspronkelijke gedecentraliseerde autonome organisatie, en haar ethos van gedecentraliseerde besluitvorming, wordt nu steeds aantrekkelijker gezien de dominantie die Terraform Labs mede-oprichter Do Kwon leek te hebben over TerraUSD (UST).

gesponsord


gesponsord


Terwijl het opereerde als een andere gedecentraliseerde stablecoin, probeerde UST het aanbod in evenwicht te brengen door algoritmen te gebruiken om een ​​1-op-1 koppeling aan de dollar te behouden. Dit bleek echter te mislukken toen de vraag naar Terra's LUNA-token daalde en het ingebouwde arbitragemechanisme van de stablecoin niet langer functioneerde.


"Dit houdt rechtstreeks verband met het opblazen van UST", zei Henry Elder, hoofd gedecentraliseerde financiën bij Wave Financial. "UST implodeerde vrijwel op het moment dat de vraag afvlakt, waardoor Maker voorlopig de onbetwiste koning van gedecentraliseerde stablecoins is."


Te veel zekerheid stellende activa


Een stabiliteitsmechanisme dat UST en DAI onderscheidt, is dat de laatste overmatige zekerheidstelling vereist via op ethereum gebaseerde munten. Dit betekent dat gebruikers $ 150 aan ethereum moeten storten om $ 100 aan DAI te krijgen. Bijgevolg, als ethereum in waarde daalt, zouden gebruikers hun onderpand moeten verhogen of liquidatie moeten riskeren.


DAI is de oudste gedecentraliseerde stablecoin, die in 2017 is gemaakt. Naast de hoogtepunten van de COVID-lockdown van 2020-21, slaagde het erin de crypto-winter van 2018 te overleven. "De markt lijkt stabiliteit / gematigdheid in stablecoinland te waarderen", zei algemene partner bij BlockTower Capital, Michael Bucella. "Waarschijnlijk een relatieve waarde, DAI presteert 'goed' en is eerder op stress getest, en is een van de weinige overgebleven gedecentraliseerde geldspellen."


MakerDAO vereist niet alleen te veel zekerheid, maar gebruikt ook andere methoden om de waarde van zijn activa te behouden. Een deel van de vergoedingen die MakerDAO int, gebruikt het om overtollige MKR op secundaire markten te kopen, die het vervolgens verbrandt, waardoor de waarde hoog blijft.


Wat vind je van dit onderwerp? Schrijf ons en vertel het ons!


Vrijwaring

Alle informatie op onze website is te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.gesponsord


Artikel delengerelateerde onderwerpen
(MKR) Maker Nieuws

DAI Stablecoin

Stablecoin-nieuws

TerraUSD UST
Nicholas PongratzNick is een datawetenschapper die economie en communicatie doceert in Boedapest, Hongarije, waar hij een BA in Politicologie en Economie en een MSc in Business Analytics behaalde van CEU. Hij schrijft sinds 2018 over cryptocurrency en blockchain-technologie en is geïntrigeerd door het potentiële economische en politieke gebruik ervan.
Volg auteurMeer artikelenGERELATEERD NIEUWS
markten
Nieuwsverslag


Noorse centrale bank kiest Ethereum L2-project voor CBDC-test


1 uur geleden


markten
Nieuwsverslag


Nansen koopt DeFi Portfolio Tracker in een mijlpaaldeal


2 uur geleden


markten
Nieuwsverslag


A16z-rapport biedt hoop op leven na cryptowinter


3 uur geleden


markten
Nieuwsverslag


Robinhood neemt het op tegen Coinbase en MetaMask met lancering van niet-bewarende portemonnee


4 uur geleden


markten
Nieuwsverslag


Amerikaanse mijnaandelen blijven dalen ondanks toename van hashrate


4 uur geleden