Maker (MKR) stijgt met 61% doordat walvisactiviteit het hoogste punt ooit bereikt

Maker (MKR) stijgt met 61% doordat walvisactiviteit het hoogste punt ooit bereikt
De MKR van Maker is volgens Santiment-feed met meer dan 61 procent gestegen naarmate de algehele cryptomarkt verder daalt. Sentiment op Twitter meldde dat de aanzienlijke stijging kan worden toegeschreven aan een recente piek in walvistransacties, waardoor het activum met meer dan 21% in een week en +18% in slechts één dag voortstuwde.


MKR kan andere Altcoins overbieden


Maker (MKR) is het governance-token van MakerDAO en Maker Protocol, waarmee gebruikers de DAI stablecoin kunnen uitgeven en beheren.


MKR handelt momenteel voor $ 1.597,10 op CoinMarketCap, wat neerkomt op een prijsstijging van 7,46% in de afgelopen 24 uur na het terugdraaien van enkele van zijn eerdere winsten. MKR, de munt die de constructie van de belangrijkste concurrent van UST, DAI, voedt, neemt toe naarmate Terra UST blijft dalen."In ons Daily Active Addresses vs. Price Divergence-model van vandaag lijkt $ MKR een sterke bullish divergentie te genereren", tweette Santiment. "Het netwerk van MakerDAO wijst op een groot aantal unieke adressen die transacties uitvoeren, wat vaak leidt tot een prijspiek met een langere levensduur."

"Wanneer altcoins opwarmen, zijn we er zeker van dat $MKR een sterke troef is om goed in de gaten te houden", merkte het bedrijf op. "Kijk om te zien of deze divergentie de komende dagen en weken aanhoudt."Zal Maker deze piek behouden?


De totale vergrendelde waarde van MakerDao is sinds het begin van het jaar gedaald, ondanks dat het de grootste liquiditeitsbron in de DeFi-industrie is. Vorige week daalde het cijfer met nog eens 9%, wat aangeeft dat klanten steeds meer op hun hoede waren voor het inzetten van fondsen te midden van zorgen op de markt. Een verzwakkende TVL was niet optimaal voor organische groei omdat de Maker-token zijn waarde ontleent aan zijn rol in het bestuur op het MakerDao-platform.


De algehele structuur van Maker bleef echter negatief, en als de prijs niet boven $ 800 blijft, kunnen de sluizen volgende week opengaan voor extra verliezen.


De grootste steun van de altcoin was ongeveer $ 480, hetzelfde niveau dat het twee jaar geleden met 300 procent steeg. Er waren maar weinig ondersteuning op korte termijn om op te vertrouwen, behalve het niveau van $ 800, dat sinds 2020 niet is uitgedaagd.


Dientengevolge kan een nieuwe Bitcoin-correctie MAKER in de problemen brengen. Als het onder $ 800 sluit, gaan de sluizen open, waardoor een rendement van minder dan $ 480 mogelijk is. De verhuizing weerspiegelt een verdere daling van 70% ten opzichte van MAKER's druktijdniveau.


Aan de positieve kant lijkt $ 420 een sterke aankoopzone te zijn, en langetermijnbeleggers kunnen Maker mogelijk behoeden voor een volledige uitbarsting van de grafiek.


Een brede evaluatie van het netwerk leverde geen erg bemoedigend beeld op. Zelfs na de prijsstijging bleven de meeste on-chain signalen bearish, volgens InotTheBlock. Met andere woorden, de bevindingen suggereerden dat de dagelijkse stijging van Maker eerder verband hield met bredere marktactie dan met optimistische interne factoren.


Maker was begin mei klaar om twee opeenvolgende groene kaarsen op te nemen. De prijs was bij het ter perse gaan nog eens 8% gestegen ten opzichte van gisteren, wat de dagelijkse winst op 27 procent brengt. Achteraf bekeken zagen de kortetermijnvooruitzichten van MAKER er veelbelovend uit. Dit bleek echter niet genoeg te zijn om een ​​grotere bearish structuur te overwinnen.
Aanbevolen berichten
TopverhalenKeuze van de redactie

Ethereum


Ethereum terug boven $ 2K na een lange week van turbulentie terwijl Altcoins herstellen

13 mei 2022Altcoins


Zcash kondigt v5.0.0 aan, terwijl andere cryptocurrencies uitkijken naar upgradeplannen

12 mei 2022Bitcoin


El Salvador profiteert van afbrokkelende cryptoprijzen om 500 extra BTC te verwerven

9 mei 2022Altcoins


Polkadot lanceert eindelijk Cross-Consensus Messaging voor volledige interoperabiliteit

4 mei 2022DeFi


Balancer AMM - Wat is het en hoe werkt het?

30 april 2022Altcoins


IOHK verhoogt de blokgrootte van Cardano met 10 procent

27 april 2022