Hier zijn 3 altcoins die kunnen stijgen zodra Bitcoin $ 35K omdraait om te ondersteunen

Hier zijn 3 altcoins die kunnen stijgen zodra Bitcoin $ 35K omdraait om te ondersteunen
Bitcoin (BTC) en de bredere cryptocurrency-markt nemen een adempauze na de rally op 31 mei. Ondertussen blijven de meeste altcoins ernstig oververkocht, met de meeste tussen 70% en 90% onder hun hoogste punt ooit.
Totale altcoin-indexkapitalisatie
Wat wel duidelijk is, is dat angst overal is en dat er bloed in het water zit. Risk-on-markten hebben wereldwijd te lijden, maar het zijn precies dit soort omstandigheden die kansen creëren waar professioneel geld zich ophoopt en posities vergroot.

Laten we eens kijken naar drie altcoins die kunnen worden gepositioneerd voor een rebound als de bredere markt een nieuwe opwaartse trend ingaat.

ADA zou een stijging van 80% kunnen instellen

Cardano (ADA) heeft zeer binnenkort een aanzienlijk bullish update. De langverwachte Vasil-hardvork, die de prestaties verhoogt en meer Plutus-verbeteringen toevoegt, is gepland voor juni.

Vanuit het oogpunt van prijsactie bevindt ADA zich in een sterke prijsklasse die waarschijnlijk een verder opwaarts potentieel zal ondersteunen dat de bredere markt heeft ervaren. Binnen het Ichimoku Kinko Hyo-systeem heeft ADA een aanzienlijke kloof gehandhaafd tussen de lichamen van de afgelopen drie wekelijkse kandelaars en de Tenkan-Sen.

Wanneer de lichamen van de kandelaars en de Tenkan-Sen merkbare gaten vertonen, vindt een correctie vaak plaats binnen drie tot vier dagen. Dit komt omdat het evenwicht niet synchroon loopt, de Tenkan-Sen en prijsactie willen zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Een gemiddelde terugkeer naar de Tenkan-sen is zeer waarschijnlijk wanneer de een te ver van de ander afdwaalt.
ADA/USD wekelijkse Ichimoku Kinko Hyo-grafiek Bron: TradingView
Als de bredere cryptocurrency-markt echter een grote sprong ervaart, kan de ADA-prijs voorbij de Tenkan-Sen schieten om de Kijun-Sen te testen. ADA heeft het weekblad Kijun-Sen sinds de week van 8 november 2021 niet meer getest.

De wekelijkse Kijun-Sen staat op $ 1,02 en bevat het volumepunt van 2021 en de 50% Fibonacci-retracement van het hoogste punt ooit tot het dieptepunt van 25 januari 2021.
ADA/USD weekgrafiek (Binance) Bron: TradingView
Gerelateerd: Bitcoin kan in 2022 $ 14K bereiken, maar BTC kopen nu 'zo goed als mogelijk:' analist

MATIC streeft naar $ 1

Als je naar de wekelijkse grafiek van Polygon (MATIC) kijkt, valt het je op dat het opvallend veel lijkt op ADA. MATIC en ADA zijn beide verkocht vanaf $ 3 en beide zitten vast in de prijsklasse van midden $ 0,50 tot midden $ 0,60, maar daar eindigen de overeenkomsten meestal.

In wezen blijft MATIC sterk. Overheden over de hele wereld hebben geprobeerd mijnbouw te beperken of te verbieden vanwege buitensporige energiekosten voor proof-of-work-blockchains en MATIC zal waarschijnlijk overheidstoezicht vermijden en supporters aantrekken als een positief voorbeeld van milieubeheer.
Veelhoek (MATIC) Bron: Twitter
Net als ADA heeft MATIC aanzienlijke openingen tussen de lichamen van zijn wekelijkse kandelaars en de Tenkan-Sen. Hoewel de hiaten van MATIC groter zijn. Evenzo is de kloof tussen de prijs en de Kijun-Sen veel zinvoller.

Binnen het Ichimoku Kinko Hyo-systeem is er een max-gemiddelde dat de prijs weg zal reizen van de Kijun-Sen voordat een gewelddadige gemiddelde terugval wordt ervaren. Voor MATIC is die drempel 63%.
MATIC/USD weekgrafiek (Binance) Bron: TradingView
Bij elk hernieuwd bullish momentum voor Bitcoin zal MATIC waarschijnlijk de altcoins hoger zien leiden totdat het het waardegebied van $ 1,00 tot $ 1,15 nabij de wekelijkse Tenkan-Sen bereikt.

XLM loopt achter op de altcoin-markt, maar staat bekend om zijn verrassingen

Soms is het moeilijk om te vergeten dat er tijdens de laatste grote bull run van de COVID-crash tot november 2021 een paar grote altcoins waren die geen nieuwe all-time highs bereikten. Stellar (XLM) is er een. De laatste keer dat XLM een nieuw record bereikte, was in de week van 8 januari 2018, bijna vierenhalf jaar geleden!

Een ding dat XLM heeft dat niet veel andere wekelijkse grafieken hebben, is een heel duidelijk vallend wigpatroon. Van de standaard rechthoek- en driehoekspatronen in technische analyse zijn wigpatronen het krachtigst. Wat zijn wig zo krachtig maakt, is de waarschijnlijke nep-uitbraak lager.
XLM/USD weekgrafiek (Binance) Bron: TradingView
De meest waarschijnlijke richting voor een vallende wig is hoger, maar uitbraken onder een vallende wig kunnen krachtige korte kansen opleveren. Het typische gedrag dat analisten en handelaren verwachten te zien met een mislukte vallende wig is een onmiddellijke en snelle uitverkoop, maar tot nu toe hebben beren dit niet kunnen of willen doen.

In plaats daarvan toont de weekgrafiek voor XLM een zeer grote kans op een fake-out. Als het bullish momentum terugkeert naar de cryptocurrency-markt, zal XLM waarschijnlijk de tweede piek van de dalende wig bereiken in de buurt van het waardegebied van $ 0,38.

Klassieke technische analisten zijn van mening dat technische aspecten de basis vormen. Als dat waar is, kunnen altcoins zoals XLM, MATIC en ADA in zeer wenselijke omstandigheden worden gepositioneerd in het geval van een nieuwe bull run.

De neerwaartse risico's blijven echter een punt van zorg, maar zijn waarschijnlijk uiterst beperkt. Als er voor eind juni geen nieuwe opwaartse trend plaatsvindt, zal de markt voor cryptocurrency waarschijnlijk zijwaarts bewegen totdat er in de herfst een grote uitbraak hoger of lager plaatsvindt.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging houdt risico's in, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.