Senaat van New York keurt wetsvoorstel goed dat Bitcoin-mijnbouw verbiedt

Senaat van New York keurt wetsvoorstel goed dat Bitcoin-mijnbouw verbiedt
Senaat van New York keurt wetsvoorstel goed dat Bitcoin-mijnbouw verbiedt
42 minuten geleden door Tolu Ajiboye · 3 min gelezen

Foto: Depositphotos

deel dit artikel

Facebook

Twitter

Instagram

Telegram

Reddit

LinkedIn


Kopieer link

Nieuwsbrief

Jouw email *abonneren

Dank je!
U bent met succes lid geworden van onze abonneelijst.

Wetgevers in New York hebben een moratorium aangenomen dat tot doel heeft Bitcoin-mijnbouwactiviteiten voor twee jaar te verbieden om milieuproblemen weg te nemen.


De staat New York heeft bepaalde Bitcoin (BTC)-mijnbouwactiviteiten verboden die draaien op koolstofgebaseerde energiebronnen.

Begin vrijdag heeft de senaat van de staat New York een wetsvoorstel aangenomen dat proof-of-work (PoW) mijnbouw verbiedt die niet-hernieuwbare energie gebruikt. Deze stap van de staatsvergadering probeert enkele van de milieuproblemen die worden veroorzaakt door de inzet van digitale valuta weg te nemen. Vóór het Bitcoin-mijnmoratorium door de staatssenaat, had de staatsvergadering van New York het wetsvoorstel aangenomen dat nieuwe mijnbouwactiviteiten op basis van koolstofenergie voor twee jaar verbiedt. Dit gebeurde tussen eind april en begin vorige maand. Het verbod stelt bestaande mijnbouwbedrijven of bedrijven die al bezig zijn met vergunningverlengingsprocedures echter vrij.

De sponsor van het wetsvoorstel, Dem. Sen. Kevin Parker legde verder uit dat slechts één fabriek die momenteel in bedrijf is, in de vrijstellingscategorie valt. Hij verklaarde echter dat er ook een aanvraag in behandeling is die waarschijnlijk wordt opgeschort tot de afronding van een onderzoek. Deze studie verwijst naar het uitgebreide onderzoek in New York naar de milieu-impact van PoW-mijnbouw.

Een nadere blik op hoe de staat New York Bitcoin Mining Moratorium tot stand kwam

De receptwet tartte schijnbaar de kansen op weg naar realiteit, geholpen door een 36-27 gunstige Senaatstem. Velen hadden niet verwacht dat het wetsvoorstel tijdens de vormingsfase door de commissie zou komen, aangezien een vergelijkbare versie die in 2021 werd gepresenteerd ook faalde. Ook had het wetsvoorstel niet de steun gekregen van de Senaatscommissie voor milieubehoud. Tijdens de laatste vergadering van de sessie deelde de voorzitter van de commissie, senator Todd Kaminsky, zijn zorgen. Volgens Kaminsky zou het wetsvoorstel negatieve economische gevolgen kunnen hebben voor de staat New York als het publiek het als vijandig tegenover crypto beschouwt. In zijn eigen woorden:


“Ik zou er alles aan willen doen om cryptomining milieuvriendelijker te maken, en er zijn nu geweldige vernieuwers die dat doen. Maar ik denk dat deze [crypto-mijnbouwwet] als extreem vijandig zal worden gezien … Ik denk dat het zal leiden tot echt schadelijke economische gevolgen voor New York als mensen het als vijandig tegenover crypto beschouwen.


De Bitcoin-mijnrekening werd uiteindelijk echter een paar uur voordat de wetgevende sessie werd afgesloten, geschaald. Hoe dan ook, de gouverneur van New York, Kathy Hochul, moet het wetsvoorstel ondertekenen voordat het wet wordt. Interessant is dat velen verwachten dat Hochul de rekening zo snel mogelijk ondertekent. Als dit gebeurt, wordt New York de eerste staat in de VS die de infrastructuur voor blockchaintechnologie verbiedt.

Volgens Perianne Boring, voorzitter van de Kamer van Digitale Koophandel, zal New York enige gevolgen ondervinden van het verbod. Boring is van mening dat de staat verschillende gerelateerde banen zou kunnen verliezen aan andere staten. Bijgevolg zou dit de economie van de Empire State kunnen verzwakken.
volgende Bitcoin Nieuws, Blockchain Nieuws, Cryptocurrency-nieuws, Nieuws

Auteur Tolu Ajiboye

Tolu is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Lagos. Hij demystificeert crypto-verhalen graag tot de basis, zodat iedereen overal het kan begrijpen zonder al te veel achtergrondkennis.
Als hij niet diep in cryptoverhalen zit, geniet Tolu van muziek, houdt hij van zingen en is hij een fervent filmliefhebber.
Deel:
Nieuwsbrief

Jouw email *abonneren

Dank je!
U bent met succes lid geworden van onze abonneelijst.


gerelateerde artikelen
Door Bhushan Akolkar 3 juni 2022 Altcoin News, Bitcoin News, Cryptocurrency-nieuws, Ethereum News, News Vitalik Buterin komt binnen in een directe brief aan Washington Waarschuwing over crypto
Door Bhushan Akolkar 3 juni 2022


Met verschillende technische experts die de handen ineen slaan tegen crypto, zei Vitalik Buterin dat het pijn doet om te zien dat de crypto-industrie het afgelopen decennium zo vijandig is geworden.

Door Tolu Ajiboye 3 juni 2022 Bitcoin News, Obligaties, Cryptocurrency-nieuws, Marktnieuws, Nieuws El Salvador stelt Bitcoin Bond-initiatief voor de tweede keer uit
Door Tolu Ajiboye 3 juni 2022


De minister van Financiën van El Salvador onthulde dat het land niet klaar is voor een Bitcoin-obligatie, waarbij hij de oorlog in Oekraïne de schuld geeft van de huidige marktomstandigheden.

Door Benjamin Godfrey 2 juni 2022 Altcoin News, Bitcoin News, Cryptocurrency-nieuws, Editor's Choice, Ethereum News Medeoprichter van BitMEX Arthur Hayes heeft er nog steeds vertrouwen in dat ETH $ 10K zal bereiken
Door Benjamin Godfrey 2 juni 2022


De aanhoudende macro-economische gebeurtenissen hebben een enorme impact op de prijs van cryptocurrencies, en volgens Arthur Hayes kunnen er nog meer nadelen zijn om op te letten.