New York Senaat keurt een embargo op bitcoin mining voor 2 jaar goed

New York Senaat keurt een embargo op bitcoin mining voor 2 jaar goed
TL; DR-uitsplitsing

Wetgevers in New York hebben zojuist een wetsvoorstel aangenomen om bepaalde bitcoin-mijnactiviteiten te verbieden die op koolstof gebaseerde energie gebruiken.

Als het wet wordt, zou New York de eerste staat in de Verenigde Staten worden die de infrastructuur voor blockchaintechnologie verbiedt.

De voorgestelde wetgeving kan een aanzienlijke impact hebben op de economie van New York en een regelgevende kettingreactie in de Verenigde Staten veroorzaken.Het is een trieste dag voor de cryptocurrency-gemeenschap. Volgens rapporten heeft de wetgevende macht van de staat New York op vrijdag 3 juni 2022 een wetsvoorstel aangenomen om te voorkomen dat nieuwe vergunningen voor bepaalde elektriciteitscentrales op fossiele brandstoffen worden gebruikt in Bitcoin-mijnbouw. Meer in detail heeft de senaat van de staat New York een omstreden wet op mijnbouwverbod (proof-of-work) aangenomen die nieuwe Bitcoin (BTC)-mijnbouwactiviteiten in de staat zou verbieden.

Senaat van de staat New York keurt wetsvoorstel goed om bitcoin-mining te stoppen

De wetgever van de staat New York heeft een wetsvoorstel aangenomen om bepaalde bitcoin-mijnbouwactiviteiten die op koolstofgebaseerde energiebronnen draaien, te verbieden, volgens berichten in de media. Veel van de senatoren van New York veranderden van mening van onbeslist naar in het voordeel van de maatregel na een vroege ochtendstemming in Albany op vrijdag. Het wetsvoorstel gaat nu naar de gouverneur van New York, Kathy Hochul, die het zal ondertekenen of afwijzen.

Wetgevers die het wetsvoorstel steunen, zeggen dat ze de CO2-voetafdruk van New York willen verkleinen door mijnen te beperken die elektriciteit gebruiken van elektriciteitscentrales die fossiele brandstoffen verbranden. Als het wordt geïmplementeerd - gedurende twee jaar, tenzij een proof-of-work mijnbouwbedrijf 100% hernieuwbare energie gebruikt, zal het niet worden toegestaan ​​om te groeien of vergunningen te verlengen, en zullen nieuwkomers de markt niet betreden.

De staatsvergadering keurde in april het voorstel voor een mijnverbod voor PoW goed. De wetgeving gaat momenteel door het kantoor van de gouverneur, die, indien goedgekeurd, van New York de eerste staat in de Verenigde Staten zal maken die een moratorium op cryptocurrency-mining instelt. De maatregel omvat ook een onderzoek naar het milieu-effect dat cryptomijnen hebben in de staat New York. De Senaat keurde de wet 36-27 goed, met één onthouding.

De mijnbouwconsensus Proof of Work (PoW) wordt voornamelijk gebruikt door Bitcoin-mijnwerkers, die het beschouwen als een van de veiligste en meest gedecentraliseerde manieren om te minen. Maar omdat er enorm veel kracht voor nodig is, is deze methode omstreden.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zou het niet alleen nieuwe mijnbouwactiviteiten verbieden, maar ook de verlenging van bestaande licenties weigeren aan degenen die momenteel in de staat actief zijn. Een nieuwe PoW-mijnbouwoperatie in de staat zou alleen kunnen werken als deze 100 procent hernieuwbare energie zou gebruiken.

Het mijnbouwconsensusalgoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt, is een van de meest controversiële onderwerpen onder beleidsmakers, milieuactivisten en lobby's van miljardairs ter ondersteuning van de proof-of-stake mijnbouwconsensus, die veel minder energie-intensief is. Ripple-medeoprichter Chris Larsen en Greenpeace hebben gelobbyd voor een wijziging in de code van Bitcoin.

Beleidsmakers concentreren zich vaak op het hoge energieverbruik van Bitcoin-mijnwerkers, terwijl ze veronachtzamen dat een aanzienlijk deel van deze energie afkomstig is van hernieuwbare bronnen, vooral in New York, waar 50% van de elektriciteit wordt opgewekt uit groene bronnen.

Vorig jaar, toen de cryptocurrency-markt op zijn hoogtepunt was, bereikte de kritiek op PoW-mining een hoogtepunt. Volgens een door MicroStrategy geleid rapport van de Bitcoin Mining Council dat eind vorig jaar werd gepubliceerd, is echter meer dan 60% van de elektriciteit die door het BTC-netwerk wordt gebruikt, afkomstig van schone bronnen.

Kan het bitcoin-moratorium de algehele economie van New York beïnvloeden?

Volgens insiders uit de industrie zou de beslissing van de senaat van de staat New York een domino-effect kunnen hebben in de Verenigde Staten, die momenteel toonaangevend is in de wereldwijde bitcoin-mijnsector en goed is voor 38 procent van de mijnwerkers van de planeet.

Volgens deskundigen zou dit leiden tot een negatieve economische impact door bedrijven te dwingen te verhuizen. Volgens andere mijnwerkers zijn er tal van vriendelijkere staten: Georgia, North Carolina, North Dakota, Texas en Wyoming zijn allemaal naar voren gekomen als belangrijke mijnlocaties.

Texas heeft bijvoorbeeld cryptovriendelijke wetgevers, een gedereguleerd elektriciteitsnet met realtime spotprijzen en toegang tot aanzienlijke overtollige hernieuwbare energie, evenals gestrand of afgefakkeld aardgas. Volgens Alex Brammer van Luxor Mining, een cryptocurrency-pool die is ontworpen voor geavanceerde miners, maakt de regelgevende vriendelijkheid van Texas de sector extreem betrouwbaar.

Perianne Boring van de Kamer van Digitale Koophandel zei in een interview met CNBC:


Dit is een aanzienlijke tegenslag voor de staat en zal zijn toekomst als leider op het gebied van technologie en wereldwijde financiële diensten verstikken. Wat nog belangrijker is, is dat deze beslissing cruciale vakbondsbanen zal elimineren en de financiële toegang tot de vele ondergebankte bevolkingsgroepen in de Empire State verder zal ontnemen.
Perianne saai.

Het sentiment werd gedeeld door crypto-experts en marktcommentatoren, die beweren dat New York een slecht voorbeeld geeft voor andere staten om te volgen. Wat betreft de timing, de wet zou in werking treden zodra de gouverneur hem ondertekent.

Als de gouverneur het moratorium op cryptomining in wetgeving ondertekent, heeft dit een aantal gevolgen. Omdat New York een pionier is als het gaat om staatswetgeving, is er ook een kans op een copycat-effect dat zich over het hele land zou verspreiden. Veel mensen in de sector zijn daarentegen van mening dat de zorgen over een mijnbouwmoratorium in de staat New York overdreven zijn.

Aanhangers van de industrie beweren dat elk van deze faciliteiten een aanzienlijke impact heeft op de lokale economie, met veel bouwvakkers, elektriciens en ingenieurs in dienst van nabijgelegen bedrijven. Volgens specialisten kan een massale uittocht van cryptominers ertoe leiden dat werkgelegenheid en belastingdollars de staat verlaten.

Veteraan bitcoin-mijnwerkers zoals Core Scientific mede-oprichter Darin Feinstein geloven dat de sector zich er terdege van bewust is dat New York over het algemeen vijandig staat tegenover de crypto-mijnindustrie. Ondertussen ontwikkelt de Biden-administratie haar eigen beleid gericht op het verminderen van het energieverbruik en de uitstoot.