MoneyGram gaat samenwerken met Stellar om Stablecoin-overmakingen aan te bieden

MoneyGram gaat samenwerken met Stellar om Stablecoin-overmakingen aan te bieden
Een van de grootste geldtransferservices ter wereld - MoneyGram - is van plan gebruikers in staat te stellen stablecoins te verzenden en deze om te zetten in fiat-valuta. Het bedrijf zal samenwerken met Stellar Blockchain om de verhuizing uit te voeren.


Bovendien deelde CEO Alex Holmes zijn optimistische kijk op de crypto-industrie en voorspelde hij dat het "hier zal blijven en dat het hier nog lang zal blijven ondanks recente uitverkoop en volatiliteit."


MoneyGram om te communiceren met Stablecoins


In een recent interview voor Bloomberg News betoogde Holmes dat cryptocurrencies en fiat tegenwoordig "niet echt compatibel zijn". Als zodanig is een van de doelen van MoneyGram om een ​​​​brug tussen de twee te bouwen.


En hoewel het bedrijf al bitcoin-services aan klanten heeft geleverd, kijkt het nu ook naar stablecoins. Door een samenwerking met Stellar Blockchain maakt het zich klaar om gebruikers in staat te stellen USDC-overmakingen uit te voeren. Klanten zouden die tegoeden ook kunnen uitbetalen met behulp van het MoneyGram-netwerk.


De CSO van Circle ging in op zorgen met betrekking tot de recente crash van Terra's algoritmische stablecoin - UST - die deze maand een van de topevenementen in de cryptocurrency-wereld was. Het activum verloor zijn koppeling en wordt momenteel verhandeld op ongeveer $ 0,03. Dante Disparte - CSO van Circle (het bedrijf dat USDC uitgeeft) - verzekerde dat de-pegging waarschijnlijk niet zal plaatsvinden omdat de stablecoin volledig wordt ondersteund door veilige liquide activa:
ADVERTENTIE


“We nemen de dollar niet, zetten hem in de reserves en lenen hem dan weer uit. In plaats daarvan zijn de reserves strikt contant en in Amerikaanse staatsobligaties.”Crypto is hier om te blijven


De CEO van MoneyGram gaf ook zijn twee cent over de aanhoudende daling van de cryptocurrency-markt. Ondanks de recente 'uitverkoop en volatiliteit' is hij optimistisch over de toekomst en voorspelt hij dat dit voor lange tijd een belangrijk kenmerk van het financiële netwerk zal blijven."Ik denk dat het belangrijk is om het over te nemen en het in de mainstream te brengen", meende hij.Bovendien raakte Holmes de baanbrekende beweging van El Salvador aan om bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Hij zei dat MoneyGram het adoptietempo in het land wil verhogen en momenteel besprekingen voert met de autoriteiten:“Als een land als El Salvador Bitcoin naadloos gaat maken met Amerikaanse dollars in het land, denk ik dat consumenten, via MoneyGram, Bitcoin naar El Salvador moeten kunnen overmaken of dollars kunnen overboeken en converteren naar Bitcoin. Als dat is waar de wereld naartoe gaat, laten we dan deelnemen aan die wereld, en laten we kijken hoe we kunnen helpen die kans te vervullen.”


SPECIALE AANBIEDING (Gesponsord)

Binance gratis $ 100 (exclusief): gebruik deze link om je te registreren en ontvang $ 100 gratis en 10% korting op de kosten op Binance Futures in de eerste maand (voorwaarden).


Speciale PrimeXBT-aanbieding: gebruik deze link om u te registreren en voer de POTATO50-code in om tot $ 7.000 op uw stortingen te ontvangen.
Misschien vind je dit ook leuk:Terra koopt nog eens 2.943 BTC ter waarde van $ 140 miljoen om zijn Stablecoin-reserves op te bouwen


Luna Foundation Guard heeft nog eens $ 1,5 miljard aan Bitcoin gekocht


Terra's LFG Pool voegt $170 miljoen aan Bitcoin toe aan $42.600Tags: Circle Stablecoins Terra (LUNA)


Veel plezier met lezen? deel het met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram


Over de auteur

Dimitar Dzhondzhorov


Meer berichten van deze auteur
Dimitar raakte in 2018 geïnteresseerd in cryptocurrencies te midden van de langdurige bearmarkt. Zijn grootste passie in het veld is Bitcoin en hij was gefascineerd door zijn reis. Met een flair voor het produceren van hoogwaardige inhoud, begon hij eind 2018 de cryptocurrency-ruimte te bestrijken. Zijn hobby is voetbal.