Altcoin Watch: Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) tonen bullish signalen

Altcoin Watch: Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) tonen bullish signalen
De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies is dinsdag met 3,66 procent gestegen tot meer dan $ 1,3 biljoen. Bitcoin heeft ook terrein gewonnen en is met bijna 5% gestegen om een ​​nieuw hoogtepunt van meer dan $ 32.000 te bereiken. In de afgelopen 24 uur is de prijs van digitale valuta ook met ongeveer 4,64 procent gestegen.


SOL stijgt


Het totale cryptomarktvolume over de afgelopen 24 uur is $ 96,09 miljard, een stijging van 34,74% - al deze signalen naar de herstellende cryptomarkt. Ondertussen staan ​​​​twee Ethereum-moordenaars op de rand van prijsstijgingen, Avalanche (AVAX) en Solana (SOL).


Pentoshi, een pseudoniem analist en crypto-expert, verklaarde op Twitter dat hij gelooft dat Solana (SOL) op het punt staat een significante verandering in momentum door te maken.


De Solana-prijs is de afgelopen 24 uur met 3,59 procent gestegen. De afgelopen zeven dagen is de SOL met 5,1 procent gedaald. Momenteel wordt het gerangschikt als het 9e grootste cryptocurrency-activum in termen van marktkapitalisatie.


De prijs van Solana handelt momenteel boven de voortschrijdende gemiddelden van 20 en 100 dagen. Het positieve momentum dat door de indicator wordt getoond, is te zien in het histogram, dat ook een significante toename van het bullish momentum laat zien. De lichtere tint van het histogram suggereert echter dat de prijs op een mogelijke ommekeer zou kunnen afstevenen.


In de Solana-prijsanalyse is de vijfdaagse nettobeweging laag, aangezien de EMA's dicht bij de gemiddelde positie handelen. Terwijl de bullish rally voortduurt, beweegt de 12-EMA hoger dan de 26-EMA, wat overeenkomt met de recente prijsactie.


De afgelopen drie dagen handelde de RSI in de neutrale zone. De RSI bevindt zich momenteel boven de gemiddelde lijn op 50,00 en dicht bij het niveau van de 60,00-index. Ondanks aanhoudende koopactiviteit bevindt de indicator zich in de buurt van het oversoldgebied. Hoewel de RSI nog steeds stijgt, geeft de huidige positie aan dat de crypto meer opwaartse beweging kan bereiken voordat er een correctie nodig is.


AVAX vertoont een bullish momentum


Volgens Pentoshi is AVAX een waardige toevoeging aan de discussie vanwege het potentieel om het niveau van $ 40 te bereiken. Hij merkte op dat het vermogen van de munt om boven het ondersteuningsniveau van $ 25 te blijven, zijn doelkansen zou kunnen vergroten.


Het AVAX-token wordt momenteel verhandeld tegen $ 26,43. De cryptovaluta was vorige week in waarde gedaald, van ongeveer $ 22,13 naar ongeveer $ 21,63.


De kracht van de beweging werd toegeschreven aan de stijging van de Relative Strength Index (RSI), die boven de 50-lijn kon blijven. Deze technische indicator toonde ook aan dat het momentum boven de 60 nog steeds sterk is.


Ook de OBV stijgt de laatste dagen. Het suggereert dat de vraag naar AVAX nog steeds sterk is en een hogere push zou kunnen veroorzaken. De twee oranje lijnen op de grafiek zijn essentieel om niveaus te ondersteunen die kopers willen doorbreken.


De hogere tijdsbestektrend voor het AVAX-token bleef negatief. Het is er echter in geslaagd om terug te keren van het oorspronkelijke ondersteuningsniveau. Vóór een mogelijke omkering heeft de munt nog veel ruimte om hoger te gaan.


De lagere tijdframes hebben een verandering in de vooruitzichten voor de munt laten zien. Een beweging boven $28 en een test op het ondersteuningsniveau kunnen leiden tot longposities die zich richten op de weerstanden van $35 en $36.


De rest van de markt


Volgens Pentoshi zou de cryptomarkt door het verbeterende sentiment terug kunnen keren naar het vorige niveau. Hij is ook van mening dat de markt zal veranderen van uiterst bearish naar zeer positief zodra dit gebeurt.


Hij is ook van mening dat beleggers en handelaren binnenkort een ommekeer in hun posities zullen zien. Hij voorspelt dat de markt uiteindelijk zal veranderen van een dode beer in het vieren van de start van het Alt-seizoen. Hij is echter ook van mening dat de meeste altcoins nooit in staat zullen zijn om hun recordbrekende prijzen te bereiken.


Ondanks de recente daling wordt de prijs van Ethereum nog steeds ondersteund boven het belangrijkste weerstandsniveau van $ 1.850. Het heeft de stieren in staat gesteld om de prijs boven de weerstandszone van $ 1.920 te duwen. De prijs van Ethereum slaagde erin om boven het weerstandsniveau van $ 1.940 te komen en piekte vervolgens hoger om gedurende de dag tot $ 2.010 te handelen. Het is een sterke indicatie dat de stieren de markt nog steeds beheersen, aangezien deze rond de $ 2K zweeft.